Recension av Saber Tackle – Compact Rucksack

Då var det dags för den första recensionen från Karpfiskebutiken. Som de flesta säkert redan vet så inledde Swedish Anglers ett samarbete med Karpfiskebutiken i början av året. Jag och Tomba ville gärna få skriva recensioner till er läsare då det är något som saknas här i Sverige, i alla fall på meteprodukter. Så vi blev självklart glada när vi kunde starta det här samarbetet och få möjligheten att skriva några recensioner.  

Saber Väska-11

Genomgång av Saber Tackle – Compact Rucksack

Jag fick hem en Saber Tackle – Compact Rucksack som har testats hela våren, den har följt med ut på färnamete, gräskarpsmete och gösmete. Så nu kommer mina tankar kring den här ”lilla” men extremt rymliga väskan.

Som sagt den räknas som en mindre rucksack, så den är perfekt till dagsturer fast den rymmer ändå väldigt mycket!
Den är bekväm med bra vadderade axelremmar och spännband över bröstet så den sitter på plats. Det är ett stort huvudfack med ett mindre fack i locket där man kan ha sina nycklar, telefon, solglasögon i ett fodral, alltså mindre prylar som man lätt kan behöva komma åt. Sen är det också två rejäla sidofack som rymmer mängder med saker!
Jag har haft vågsäck, våg, måttband, en liten förbandslåda, pannlampor, toapapper och tänger i ena facket, och i det andra får man ner en stor termos, 0,5 liter och en 0,5 liters flaska med vatten utan problem. På utsidan av det ena facket finns det ett elastiskt band som kan hålla fast ett sittunderlag t.ex. Kan va skönt att sätta sig ned utan att bli blöt och ta en kopp kaffe efter långa vandringar utmed någon å.

Saber Väska-10
Rejäla axelremmar och möjlighet att spänna fast den över bröstet.
Saber Väska-3
Ett mindre fack i locket på väskan, perfekt till t.ex. mobilen eller godis.
Saber Väska-5
Rejäla sidofack som rymmer mängder, en stor termos och en 0,5 liters vattenflaska är inga problem.

Utöver de två sidofacken finns det också ett fack på framsidan av väskan som rymmer allt ifrån slangbellor till solglasögon och mindre riggboxar eller större vågar. Det finns även ett litet nätfack där man kan stoppa ned handduken så man lätt kommer åt den.

Saber Väska-16
Ännu ett större fack som även har ett litet nätfack för t.ex. en handduk.

Utöver dessa tre yttre fack finns det såklart ett större huvudfack som har måttet 30 x 33 x 26 centimeter. I det får man ner en massa prylar som till exempel en kamera, riggväska, deeper, en och en halv limpa grekiskt lantbröd, en burk med mackor och en extra tröja, För det var vad jag hade med mig när jag tog kortet som ni ser längre ned :).
Undersidan av det stora facket är plastat så det står emot blött underlag om man ställer ned den.

Saber Väska-4
Ett stort och djupt fack med måtten 30 x 33 x 26 centimeter.
Saber Väska-2
Skydd mot blött underlag på undersidan av väskan.
Saber Väska-13
Som ni ser rymmer huvudfacket mycket.

Man har även plats för flera banksticks, fram på väskan finns det fyra sydda fack och på ena sidofacket finns det elastiska band som även håller banksticks. De sydda facken är perfekta att ha sina banksticks med larm i.

Saber Väska-15
Jag har med mig en liten bankstick till kameran om jag vill ta fångstbilder, sitter perfekt i facket.
Saber Väska-12
4 sydda fack för banksticks och även elastiska band på sidofacket som kan hålla banksticks.

Det finns rejäla bärhandtag på vardera kortsida av väskan och ett på långsidan mot ryggen. Så den är t.ex. väldigt enkel att lyfta ut och in ur bilen med hjälp av de båda bärhandtagen på sidorna.
Ovanpå locket finns det två fästremmar som man kan spänna fast avkrokningsmatta, extra jacka eller liknande. Det finns även ett par fästremmar precis ovanför axelbanden där man kan ha till exempel en tröja.

Saber Väska-1
Ett bärhandtag på vardera sida av väskan, så det är enkelt att bära och flytta på den utan att behöva hålla i axelbanden.
Saber Väska-8
Två stycken fästremmar på ovansidan av väskan för t.ex. avkrokningsmatta och jacka.
Saber Väska-9
Här kan man spänna fast t.ex. en tjockare tröja.

Som ni märker så är det här en väldigt genomtänkt produkt. Den rymmer gott och väl det som behövs för en dags mete om det så är färna, predatorer eller Stalka karp.

Positivt och Negativt

Jag tänkte ge några korta plus och minus kring produkten.
Börjar med det positiva och avslutar med det lilla negativa.

Plus
Genomtänkt
+ Väldigt rymlig för sin storlek
+ Många bra lösningar
+ Rejäl produkt

Minus
– 
Lite små hållare till dragkedjor, de kunde ha varit något större och kraftigare.
– Lite små fästen till fästremmarna, de kunde också ha varit något större och kraftigare.

Slutsats

Få minus som spelar mindre roll för det här är en otroligt prisvärd och riktigt bra produkt som har väldigt många användningsområden!
Den fungerar till allt ifrån att smyga runt vid en å med flytbröd utan att vara i vägen eller klumpig till att ha den till höstens mer stillasittande dagar efter gäddorna. Den sitter mycket bra på ryggen, känns rejäl och har som sagt många riktigt bra lösningar.
Så letar man efter en ny väska för sina dagsturer så kan jag varmt rekommendera
Saber Tackle – Compact Rucksack.

Ni hittar den såklart på Karpfiskebutiken och den finns i både en grön kulör som visas i den här recensionen men även i DPM Camo.
Priset på väskan skriver jag inte ut då det kan ändras, ni ser det om ni klickar er vidare på respektive länk här nedan. Men som jag nämnde innan, en väldigt prisvärd väska!
Länk till standard grön.
Länk till DPM Camo.

Saber Väska-14

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s